DSC02544.jpgDSC_00012.jpgDSC_0002.jpgDSC_0027.jpgDSC_0031.jpgDSC_0063.jpgDSC_0072.jpgDSC_0075.jpgDSC_0076.jpg

Lid zijn van de Brug hbv betekent voordeel in eigen portemonnee

De Brug hbv is als huurdersbelangenvereniging al jaren actief in het behartigen van de belangen van de huurders van Vivare Arnhem. Dit doet het bestuur van De Brug hbv op verschillende manieren, bijvoorbeeld door de huurders te vertegenwoordigen in het overleg met Vivare Arnhem over het beleid van de woningcorporatie. Het bestuur is de kritische controleur van de wijze waarop Vivare opereert. Daarnaast staat het bestuur voor de huurders klaar met raad en daad, met ondersteuning van bewonerscommissies, met budgetten voor wijkactiviteiten en met belangrijke informatie over huren. Het motto is: “samen wonen, samen werken en samen leven”. Maar het bestuur van De Brug hbv wilde meer voor de huurders van Vivare betekenen. En dus ging het bestuur aan de slag om hier plannen voor te maken. Aan het motto werd toegevoegd: “samen sterk”. Inmiddels kan het bestuur met trots het eerste resultaat presenteren.

 DSC 0035We leven in een tijd van financiële onzekerheid. De ene crisis wordt gevolgd door de andere en dit heeft zware bezuinigingen tot gevolg. Bezuinigingen die mensen hard treffen, zeker mensen met een klein inkomen. Elke euro die meer moet worden uitgegeven is dan een euro te veel. Het bestuur is zich hier erg bewust van en wilde iets voor de huurders van Vivare kunnen betekenen. Dus naast de werkzaamheden die met wonen en huren te maken hebben, wilde het bestuur ook op sociaal gebied bezig zijn. “Hoe zouden wij onze leden in deze financieel moeilijke tijden kunnen helpen? Wat kunnen wij voor ze doen?”

Het bestuur ging enthousiast aan de slag. Een aantal maanden van plannen bedenken en overleg voeren verder, en het eerste resultaat van deze inspanning is daar. Het bestuur is een samenwerking aangegaan met Vonk Financieel Adviseurs uit Arnhem en kan door deze samenwerking huurders van Vivare Arnhem korting bieden op belangrijke verzekeringen. Voor alle huurders een korting van 5 % op de premie, en voor leden van De Brug hbv een korting van maar liefst 15 %. Het gaat hierbij om inboedel-, aansprakelijkheids-, ongevallen-, reis-, en autoverzekeringen. Ook de ziektekostenverzekering zit in het pakket, alleen moet hier de kortingspercentages nog van bepaald worden. Dit gebeurt in het najaar. En naast deze interessante korting biedt Vonk Financieel Adviseurs verschillende diensten, zoals: een vrijblijvend gesprek bij de huurder thuis, garantie tegen onderverzekering op de inboedel en een vast aanspreekpunt voor melding van schade en vragen.

DSC 0038Huurders van Vivare Arnhem komen allemaal in aanmerking voor de korting. In juni zullen alle huurders benaderd worden door middel van een brief. Vervolgens zal per wijk een flyer bezorgd worden waarmee huurders zich aan kunnen melden voor een vrijblijvend gesprek met Vonk Financieel Adviseurs. In het gesprek zal gekeken worden naar de persoonlijke situatie van de huurder. De huurder kan ook meteen lid worden van De Brug hbv, en direct profiteren van de hogere korting. Lidmaatschap van De Brug hbv kost 0,50 per maand. Jaarlijks zijn leden dus 6,- kwijt aan lidmaatschapkosten, terwijl de korting in euro’s veel hoger uitvalt.