DSC02544.jpgDSC_00012.jpgDSC_0002.jpgDSC_0027.jpgDSC_0031.jpgDSC_0063.jpgDSC_0072.jpgDSC_0075.jpgDSC_0076.jpg

Flora- en fauna onderzoek Vivare-woningen
Vivare laat een flora- en faunaonderzoek uitvoeren voor een groot deel van haar woningen. Dat betekent dat er tot eind september ’s morgens en ’s avonds in de schemering onderzoekers rondlopen om te kijken of en waar vleermuizen hun verblijf hebben.

Waarom dit onderzoek?
Als we onderhoud aan daken of gevels willen uitvoeren, zijn we verplicht om te laten onderzoeken of vogels of vleermuizen er hun verblijf hebben. Als dat zo is, moeten we zorgen voor alternatieve verblijfplaatsen, zoals nestkasten. Vervolgens krijgen we een ontheffing van de gemeente om werkzaamheden uit te voeren. Zo’n traject duurt bij elkaar ongeveer anderhalf jaar. Dat betekent dat we anderhalf tot twee jaar verder zijn voordat we met de werkzaamheden kunnen beginnen. Om dit voor te zijn, en zo nodig snel met onderhoud te kunnen starten, laten we nu bij alle woningen ouder dan tien jaar een flora- en fauna onderzoek uitvoeren.

Werkzaamheden aan uw woning?
We laten op voorhand onderzoek uitvoeren voor alle woningen die ouder zijn dan 10 jaar. Dit zegt dus nog niets over of en wanneer er eventueel werkzaamheden aan uw woning moeten worden uitgevoerd. Wanneer dit het geval is, brengen wij u daar persoonlijk van op de hoogte.

Wie voeren het onderzoek uit?
Het onderzoek wordt uitgevoerd door medewerkers van Ecochore, Ekoza en Looplan. Zij  kunnen zich legitimeren.

Wanneer wordt het onderzoek uitgevoerd?
Een flora- en fauna onderzoek gebeurt in het najaar, de lente en de zomer. De planning hangt af van de weersomstandigheden. Daarom kunnen we niet aangeven wanneer er iemand rondloopt om onderzoek te doen. Het onderzoek duurt dit najaar tot 1 oktober. In het voorjaar starten de volgende onderzoeken.

Vragen?
Heeft u vragen? Neem contact op met Vivare via telefoonnummer (088) 054 111.

 

----------------------------------------------------------------------

U bent van harte welkom bij Vivare op zaterdag 12 september tijdens de landelijke Dag van het Huren. Door heel Nederland zetten bijna 100 corporaties hun deuren open voor huurders en zakelijke relaties.

Vivare laat graag in het nieuwe Vivarehuis aan de Meander 825 in Arnhem meer van haar werk zien. Tussen 10.00 tot 13.30 uur zijn er allerlei activiteiten zoals:
•         Hoe ziet de dag van onze onderhoudsmedewerker er uit en neem een kijkje in een onderhoudsbus
•         Bustour naar de wijk Presikhaaf
•         Rondleiding door ons 'Vivarehuis'
•         Hoe werkt de dienstverlening?
•         Een uitleg over het huishoudboekje van Vivare
•         en nog veel meer...

Komt u ook? Graag wel even aanmelden via www.vivare.nl.

Agenda

 1. Openingen / vaststellen agenda
 2. Mededelingen
  • Regelement bc / pc / wcp
  • Infoavond
  • prestatieafspraken
 3. Herkiesbaar mevr. vd Bor
 4. Jaarverslag 2015
 5. Financieel verslag 2015
 6. Actiepunten 2017
 7. Rondvraag / Sluiting

Pauze

Thema:          

           Ter goedkeuring voorleggen en uitleg geven over het:
 
 • Huishoudelijke regelement en geschillencommmissie (bestanden)

Stop de Huurverhoging van 2015 2De Brug hbv houdt zijn jaarlijkse ledenvergadering. U bent van harte uitgenodigd om te komen.

Datum:  15 April 2016 
 Plaats:  Akker 71
  Akkerwindestraat 71 
  6832 CW Arnhem 
Aanvang: 14:00 uur (zaal open 13:45)

Voor meer info klik links op ALV 2016 agenda

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van De Brug hbv

 

Aanmelden kan onder vermelding van uw naam, Adres gegevens en aantal personen per,
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 0640399225 (prive nummer voorzitter)
Post De Brug hbv - Antwoordnummer 2035 - 6800 WR Arnhem


 

Stop de Huurverhoging van 2015 1Stop de Huurverhoging van 2015 2

 

De huren in de sociale woningbouw zijn veel te hoog en voor veel mensen onbetaalbaar geworden. Veel huurders komen in financiële problemen.
De regering gebruikt de sociale woningbouw als melkkoe.
De rijksoverheid tapt elk jaar 1,7 miljard euro af van de woningstichtingen, die in ruil hiervoor de huren mogen verhogen. De vroegere sociale verhuurders zijn de afgelopen 10 jaar commerciële ondernemingen geworden met een veel te grote overhead. Directeuren en managers verdienen hier vaak forse salarissen.


 


Op 10 december 2013 heeft HBV De Brug een speciale ledenvergadering gehouden om te praten over wijziging van de statuten. Statuten bevatten belangrijke regels voor het bestuur van een huurdersvereniging, waaraan zij zich moeten houden. Omdat er in de afgelopen jaren veel regels zijn veranderd, wil HBV De Brug een aantal wijzigingen doorvoeren waardoor de statuten weer kloppen met de wet. Tijdens de vergadering op 10 december is er gesproken over de voorgestelde veranderingen en heeft het bestuur geluisterd naar tips en adviezen van de aanwezige huurders. Omdat de statuten regels geven over het minimum aantal aanwezige leden, kon er op 10 december niet definitief worden gestemd voor de nieuwe statuten.